Doel voor IJburg

Criminaliteit verminderen


74
Doel is om het aantal inbraken in woningen, garages en boxen te verkleinen. Ook willen we de criminaliteit op straat, zoals drugshandel, verminderen. Meer info over het beleid van de stad: https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/veiligheid/veiligheid-cijfers/regionaal/.

Wat zijn de feiten?
In de gebiedsanalyse van IJburg staat:
- IJburg/Zeeburgereiland is bovengemiddeld veilig. Het heeft een score van 83 op de veiligheidsindex tegenover 104 voor heel Amsterdam. In 2014 lag de score met 95 nog in de buurt van het gemiddelde.
- De verbetering van de veiligheid komt vooral door een afname in criminaliteit. De deelindex criminaliteit verbeterde van 85 naar 74, en is daarmee beter dan gemiddeld. Er was vooral een afname in high volume crime, zoals fietsendiefstal of zakkenrollerij (index van 100 naar 82). High impact crime, zoals woninginbraak of moord, kwam ook in 2014 al relatief weinig voor, maar de index hiervoor daalde nog iets verder van 70 naar 66.
- De gevoelens van onveiligheid zijn op IJburg/Zeeburgereiland gemiddeld met een indexscore van 92. Van de bewoners voelt 25% zich weleens onveilig in de eigen buurt (Amsterdam: 27%).
- Op IJburg Zuid is het veiligheidsgevoel iets beter (22%).

Beoogd effect
Dit gebiedsdoel betreft iedereen die zich IJburg bevindt, maar m.n. de bewoners. Iedereen heeft er baat bij te wonen of te verblijven in een buurt met weinig criminaliteit.

Illustration
 
Als je zelf informatie hebt die voor anderen nuttig is, laat het dan hieronder weten. Hoe meer informatie we samen delen, hoe beter we onze afwegingen kunnen maken. Ook als je een vraag hebt, stel 'm gerust hier.
Deel dit:
54 personen geven samen 74 hartjes
Deel ook jouw hartjes uit
Ambassadeurs van dit gebiedsdoel