Doel voor IJburg

Verkeersveiligheid vergroten


67
We willen graag dat het verkeer op IJburg tot zo min mogelijk incidenten leidt. Fietsers en brommers zijn hierbij vooral een aandachtspunten en dan met name op de IJburglaan. De IJburglaan wordt door veel fietsende verkeersdeelnemers als onveilig ervaren. Met name voor schoolkinderen die zich van huis naar school en vice versa begeven, worden de kruispunten gevaarlijk bevonden om over te steken. Daarnaast is ook het fietsen in twee richtingen op de fietspaden een issue.

In 2017 is onderzoek gedaan naar de veiligheid van de kruispunten op de IJburglaan. Zie https://halloijburg.nl/project/2536/verkeersveiligheid-ijburglaan---onderzoek. De resultaten zijn wel al gepresenteerd, maar het rapport is nog niet gepubliceerd. Voor meer vragen over dit onderzoek, kan je terecht bij Fred Scheepmaker.
Wat zijn de feiten?
Er zijn nog geen cijfers bekend over het aantal ongelukken op IJburg.


Illustration
 
Als je zelf informatie hebt die voor anderen nuttig is, laat het dan hieronder weten. Hoe meer informatie we samen delen, hoe beter we onze afwegingen kunnen maken. Ook als je een vraag hebt, stel 'm gerust hier.
Deel dit:
46 personen geven samen 67 hartjes
Deel ook jouw hartjes uit
Ambassadeurs van dit gebiedsdoel