Doel voor IJburg

Voorzieningen creëren en verbeteren voor jongeren (11+)


81
De kinderen van IJburg groeien op. De komende jaren zal het aantal jeugdigen in de leeftijd 10-18 jaar toenemen van 3.582 in 2017 tot 4.901 in 2025. Deze groeiende groep jongeren heeft meer ruimte nodig om activiteiten uit te voeren, zoals sport, muziek, theater etc. Ook willen we graag dat er meer plekken zijn waar jongeren (liefst met verschillende achtergronden) elkaar kunnen ontmoeten zonder overlast te leveren. Met begeleiding en coaching waar nodig.
Wat zijn de feiten?
In de gebiedsanalyse staat:
- Op IJburg/Zeeburgereiland wonen relatief veel jongeren (32% versus 18%). Ruim de helft van de jongeren heeft een Nederlandse achtergrond (54% versus 40% gemiddeld). Het aandeel jongeren met een migratie-achtergrond uit een niet-westers land is relatief laag (35% versus 47%). Het aandeel minimajongeren is lager dan gemiddeld (15% versus 22%).
- Volgens 26% van de bewoners zijn de jongerenvoorzieningen in hun buurt goed. Dit is minder dan gemiddeld in Amsterdam (34%).
- Op IJburg West vindt slechts 22% de jongerenvoorzieningen goed.
Beoogd effect
De jongeren van IJburg (leeftijd 11-19 jaar) krijgen in hun eigen wijk meer mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen. Ouders hebben minder zorgen omdat ze zien dat hun kinderen lekker bezig zijn en (indien nodig) begeleid worden. Andere bewoners hebben minder overlast.

Illustration
 
Als je zelf informatie hebt die voor anderen nuttig is, laat het dan hieronder weten. Hoe meer informatie we samen delen, hoe beter we onze afwegingen kunnen maken. Ook als je een vraag hebt, stel 'm gerust hier.
Deel dit:
62 personen geven samen 81 hartjes
Deel ook jouw hartjes uit
Ambassadeurs van dit gebiedsdoel